15 april 2022

Acsens in beeld: Erwin

In deze terugkerende rubriek vertellen wij graag wat meer over de mensen van Acsens. Wie zijn zij en wat drijft hen? Aan de hand van vijf vragen stellen zij zich voor. Vandaag is het de beurt aan onze nieuwe collega Erwin.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Erwin Meulenberg, 39 jaar en ik ben pas verhuisd vanuit Heerlen (Limburg) naar Hoorn. Wat op zich al een hele stap is. Dit heb ik gedaan voor de liefde en woon nu samen met mijn lieve vriendin Kirsten en onze 2 honden Loki en Izzy. Wij wandelen heel graag en vaak in de mooie omgeving van Hoorn. Zodoende heb ik al veel gezien van het platte maar mooie landschap hier. Ook ben ik al een paar keer naar Volendam gefietst op de racefiets om even een visje te eten, maar moet nog heel erg wennen aan het constant fietsen met tegenwind.

Wat vind jij zo leuk aan jouw baan als recruitment consultant?

Een match maken op gebied van persoonlijkheid, gedrevenheid en ervaring. Ik heb de afgelopen jaren vooral met verkooptargets gewerkt en het behalen hiervan. Maar persoonlijk gezien haal ik veel meer energie en voldoening uit het helpen van mensen aan een baan met veel aandacht voor de wensen van zowel klant als kandidaat.

Sinds wanneer werk jij bij Acsens en wat is de reden dat jij voor Acsens hebt gekozen?

Bij het verhuizen hoort ook een nieuwe baan! Na heel wat jaren werkzaam geweest te zijn in de keukenbranche als verkoper, manager en trainer, wilde ik heel graag weer terug naar een baan in recruitment. Ik heb namelijk al wat jaren als corporate recruiter, intercedent en sales consultant gewerkt. Ik heb voor Acsens gekozen vanwege het accent op persoonlijk vlak. Het opzoeken van verdieping in het contact bij zowel klant als kandidaat en een echte match maken. Want dat is meer dan een cv aan een vacature koppelen.

Ik ben zeer geïnteresseerd in de drijfveren van kandidaten en kijk verder dan de ervaring en opleidingen. De bereidheid om te leren en nieuwe werkzaamheden eigen te maken met een open frisse blik in de wereld is vaak nog een onderschatte kwaliteit van kandidaten.

Wat wil je graag met/bij Acsens bereiken?

Ik wil onze positie als een serieuze uitzendpartij nog verder versterken. Ik ben er trots op dat wij een gelijkwaardige gesprekspartner zijn voor onze klanten op het gebied van personeel. Daarnaast wil ik mijn teamleden helpen zich verder te ontwikkelen.

Wees dapper en probeer risico’s te nemen… Niets kan ervaring vervangen!

 

Wat is jouw tip aan de arbeidsmarkt?

Meer focus op de soft-skills en karaktereigenschappen. Als we het toekomstig succes van kandidaten op de arbeidsmarkt willen vergroten, dan moet de focus meer liggen op het aanleren van karaktereigenschappen, zoals doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en zelfvertrouwen. Deze eigenschappen zijn – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet vaststaand. Ze zijn veranderbaar. Het zijn vaardigheden die je kunt aanleren!

Houd onze site in de gaten voor meer leuke nieuwsberichten en volg Erwin en Acsens via LinkedIn.

 

Andere interviews in deze serie:

15 april 2022

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

26 januari 2023 Acsens in beeld: Charlotte

25 november 2022 Sollicitatieprocedure van 18 maanden en 6 rondes: is dat nog wel van deze tijd?  

Complete nieuwsoverzicht