10 oktober 2024

Medewerker in beeld – Senna Muijs

Senna, kan aan je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Senna Muijs, ik ben 21 jaar oud en woon in Heerhugowaard, waar ik samen met mijn broer en zus nog bij mijn ouders woon. Naast mijn werk als Recruitment Consultant studeer ik Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam, en ik ben inmiddels aan mijn derde jaar begonnen. In mijn vrije tijd sta ik drie keer per week op het voetbalveld of onderneem ik leuke activiteiten met mijn vriendinnen, familie, of vriend. Daarnaast heb ik de droom om de wereld te ontdekken samen met mijn vriend. Een paar landen hebben we al kunnen afstrepen, maar er staat nog een hele lijst op ons te wachten.

Wat vind jij zo leuk aan jouw baan als recruitment consultant?

Wat ik zo leuk vind aan mijn baan als Recruitment Consultant, is dat er veel meer bij komt kijken dan alleen het zoeken van kandidaten en het telefonische contact. Bij Acsens voer ik kennismakingsgesprekken op kantoor, zorg ik voor de juiste communicatie tussen de klant en de kandidaat, en stel ik het contract op, dat ik samen met de kandidaat onderteken. Maar daar stopt het niet; ik blijf in contact met de kandidaten door middel van evaluatiegesprekken of een telefoontje bij bijvoorbeeld ziekte of voor advies. Het voortdurende contact met de kandidaten van A-Z maakt mijn werk als Recruitment Consultant zo leuk. Bovendien leer ik er ontzettend veel van, ik studeer nog dus tijdens mijn werk doe ik al waardevolle ervaring op in het vakgebied waarin mijn ambities liggen.

Sinds wanneer werk jij bij Acsens en wat is de reden dat jij voor Acsens hebt gekozen?

Nadat ik bij mijn vorige werkgever te horen had gekregen dat ik niet het aantal uren kon werken dat ik graag wilde, kreeg ik diezelfde dag een bericht van Acsens over een vacature als Recruitment Consultant. In eerste instantie was ik niet erg enthousiast over een rol als recruiter; ik dacht dat het vooral zou draaien om het zoeken naar kandidaten en het doorschakelen naar de klant, zonder echt dat persoonlijke contact te hebben. Maar toen ik de functieomschrijving bij Acsens nog eens goed las, ontdekte ik dat het hier juist om dat face-to-face contact draait. Bovendien zag ik veel aanknopingspunten met mijn studie, wat me overtuigde dat dit een prachtige kans was. Sinds 1 juli mag ik deel uitmaken van het team bij Acsens en tot op de dag van vandaag ben ik blij met de stap die ik toen heb gezet.

Wat wil je graag met/bij Acsens bereiken?

Wat ik persoonlijk bij Acsens wil bereiken, is het opdoen van waardevolle ervaring en het verder ontwikkelen van mijn vaardigheden. Samen met Acsens streef ik ernaar om klanten snel en effectief te voorzien van de juiste kandidaten. Daarnaast wil ik kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, verbinden met vacatures die echt passen bij hun talenten en ambities. Mijn doel is om een bijdrage te leveren aan het succes van zowel de klanten als de kandidaten, en zo samen met Acsens te groeien.

Wat is jouw tip aan de arbeidsmarkt?

Er zijn genoeg openstaande vacatures op de markt, maar het vinden van de juiste kandidaat blijft een uitdaging. Daarom is het voor organisaties belangrijk om een goede indruk achter te laten, en naar mijn mening speelt communicatie hierbij een grote rol. Ik hoor vaak van mensen dat ze na een sollicitatie niets meer van de organisatie vernemen, wat direct een negatieve indruk achterlaat bij de kandidaat. Mijn tip voor de arbeidsmarkt is dan ook om altijd even contact op te nemen met de kandidaat, zelfs als de match er niet blijkt te zijn. Dat ene telefoontje kan het verschil maken!

10 oktober 2024

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

10 oktober 2024 Medewerker in beeld – Senna Muijs

19 augustus 2024 Medewerker in beeld: Rini Blom

Complete nieuwsoverzicht