21 oktober 2019

Acsens in beeld: Erik

In deze terugkerende rubriek vertellen wij graag wat meer over de mensen van Acsens. Wie zijn zij en wat drijft hen? Aan de hand van vijf vragen stellen zij zich voor. Vandaag is het de beurt aan Erik.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Erik, en ik woon al mijn hele leven in West-Friesland. Sinds 2010 werk ik in de arbeidsbemiddeling, waar ik begonnen ben bij een landelijke uitzendorganisatie en daarna zes jaar bij een bemiddelaar in Amsterdam dat zich richt op studenten en starters. Naast mijn werk sport ik graag en het liefst verschillende sporten. Van voetbal, tot crossfit tot hardlopen.

Wat vind jij zo leuk aan jouw baan als recruitment consultant?

Wat ik nou zo leuk vind aan een baan als recruitment consultant is dat jij het verschil kan maken in iemands leven of binnen een organisatie. Dat kan voor de kandidaat een mooie stap in zijn carrière zijn en voor een bedrijf die ene gewenste collega (juiste personeel dat) die de organisatie vooruit helpt (en iets toevoegt aan een team).

“De naam Acsens komt ook van het ‘ACcent’ leggen op het ‘SENSitieve’, het gevoel.”

 

Sinds wanneer werk jij bij Acsens en wat is de reden dat jij voor Acsens hebt gekozen?

Sinds mei 2018 werk ik bij Acsens. De reden dat ik voor Acsens heb gekozen is omdat de werkwijze van Acsens persoonlijk is. De naam Acsens komt ook van het ‘ACcent’ leggen op het ‘SENSitieve’, het gevoel. Alle kandidaten spreek ik face-to-face en met alle klanten zit ik om tafel. Zo leer ik onze kandidaten en klanten goed kennen en kan ik mijn werk het beste uitvoeren.

Wat wil je graag met/bij Acsens bereiken?

Dat sluit goed aan bij mijn laatste zin van de vorige vraag. Ik wil met Acsens laten zien hoe mooi deze regio is. Ik heb zelf jarenlang in Amsterdam gewerkt en sinds ik hier werk ontdek ik nog elke dag hoeveel prachtige bedrijven hier zitten en hoeveel talent er zit in de mensen die hier woonachtig zijn. Beide partijen wil ik graag bij elkaar brengen.

Wat is jouw tip aan de arbeidsmarkt?

Persoonlijk, persoonlijk, persoonlijk. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Dit geldt voor zowel de recruiters, de kandidaten als de bedrijven. Solliciteer je als kandidaat? Onderscheid je dan met een (korte) motivatie waarom jij bij dat bedrijf wilt werken en waarom in die functie. Als bedrijf: vertel wie je bent, wat je doet en wat je verwacht van je nieuwe (maar ook zeker huidige) medewerkers.

Houd onze site in de gaten voor ons volgende interview met Marleen en volg Erik en Acsens via LinkedIn.

21 oktober 2019

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

21 mei 2024 Medewerker in beeld: Danny Potter

26 januari 2023 Acsens in beeld: Charlotte

Complete nieuwsoverzicht