4 november 2021

Blog van onze recruiter

Krapte

Hadden we tijdens de zwaarste coronafase nog te maken met klanten die even stil bleven, is het nu speuren geblazen om de oh zo gewenste nieuwe collega’s voor hen te vinden.
Sinds de heropening van de economie na alle lockdowns is de vraag namelijk in vele sectoren explosief toegenomen en is er krapte ontstaan op de arbeidsmarkt .
Ik merkte dat in de privésfeer, dat we dubbel zo lang moesten wachten op ons drankje tijdens een etentje met vrienden vorige week, want, “sorry te kort aan personeel”.
Maar wij merken het bij Acsens natuurlijk ook zeer in ons dagelijks werk.
Vooral in de toch al lastige branches als bouw en techniek, maar bijvoorbeeld ook als het gaat om specialistische functies in de agrarische sector.

Als recruiter dien je dan nóg creatiever te zijn in je wervingsacties maar zeker ook goed in contact te blijven met je klant over de problemen waar je op stuit. Want, kunnen ze nog íets in salaris doen bij die functie waardoor je toch net wel die ene kandidaat kunt voorstellen? Of is die gestelde opleidingseis nu ook écht noodzakelijk? Misschien kan iemand ‘on the job’ ook prima opgeleid worden?
Ik denk dat het heel belangrijk is om over deze zaken goed te praten met elkaar. Zeker nu!

Het vergt van zowel mij als bemiddelaar als mijn opdrachtgevers een nog meer creatieve én flexibele opstelling. Een andere mindset. Meer in mogelijkheden denken dan in ‘kan niet’.
Daarom ben ik erg blij dat wij bij Acsens met veel opdrachtgevers een zodanig goede band hebben opgebouwd dat wij die sparringpartner kunnen zijn en samen naar oplossingen kunnen zoeken.
En natuurlijk is het dan nóg leuker als het lukt een mooie match te maken!

4 november 2021

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

21 mei 2024 Medewerker in beeld: Danny Potter

26 januari 2023 Acsens in beeld: Charlotte

Complete nieuwsoverzicht