26 september 2019

De Week van het Werkgeluk

“Werkgeluk: het gevoel van geluk dat je krijgt van je werk.”

Een thema dat steeds meer aandacht krijgt in het bedrijfsleven. Je brengt over het algemeen veel tijd door op je werk, dan kan je er ook maar het beste van maken en gelukkig zijn. Dat is waar de “Week van het werkgeluk” aandacht aan besteed. Daarnaast, ben je gelukkig op je werk dan zal dat ook doorwerken in je privé (en andersom uiteraard). Maar hoe zorg je nou dat je gelukkig bent op je werk? Hieronder benoemen wij een aantal mogelijkheden om het ‘werkgeluk’ te vergroten:

Sporten op het werk

Of dit nou samen met je collega’s je in het zweet werken is, of aanpassing op de werkvloer waardoor je staand je werk kan doen of een fietsenplan. Het is al lang bekend dat sporten goed voor de gezondheid is en je daardoor fittere werknemers krijgt. Daarnaast kan samen sporten zorgen voor een beter teamgevoel, je leert elkaar tenslotte op een andere manier kennen.

Een aantal opties zijn:

  • Momenten onder werktijd creëren om te sporten
  • Korting op een sportschoolabonnement
  • Als bedrijf meedoen aan sportevenementen.

* Zo hebben afgelopen zondag hebben een aantal collega’s van Acsens en Camarate ICT meegedaan aan de Dam tot Damloop.

Reflecteren op je werkdag (en jezelf belonen)

Tijdens een werkdag een moment nemen om de voortgang te erkennen die jij en je team hebben gemaakt. Het zorgt voor zelfvertrouwen en een instant boost op je geluksgevoel.

Een van de simpelste manieren pas je misschien al wel toe: het bijhouden en vooral ook het doorstrepen op een to do-lijst. Zorg daarbij dat je jezelf van tijd tot tijd beloont, dat is een extra prikkel die direct gelinkt is aan doorzettingsvermogen, energie, enthousiasme en trots, zo ontdekten onderzoekers William Macey en Benjamin Schneider.

Neem regie over je eigen werk

Van werkdruk naar werkgeluk. Je kan nog zo hard werken, als je er geen plezier in hebt of voldoening uit haalt dan ervaar je nooit het geluk. Dit houdt onder andere in dat je grenzen moet stellen; weten wat je wel en wat je niet gaat lukken en je vervolgens serieus nemen op dat vlak. Doe zoveel mogelijk dingen die jou energie geven. Natuurlijk zijn er taken die je niet leuk vindt, of waar je tegenop ziet. Probeer deze taken meteen af te handelen, want leuker worden ze toch niet, alleen maar vervelender. Koppel er daarnaast een bepaalde tijd aan, dan bereid je jezelf voor op hoe lang het gaat duren en ervaar je het als minder vervelend.

Naast bovenstaande opties zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om je werkgeluk te vergroten. Wat doe jij om je werkgeluk te vergroten?

26 september 2019

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

4 juli 2024 Medewerker in beeld: Marita Ahmetaj

21 mei 2024 Medewerker in beeld: Danny Potter

Complete nieuwsoverzicht