25 juli 2019

Hoe houd je werken in de hitte vol?

Het is warm deze week, heel warm. Met meerdere dagen de temperatuur boven de 30 graden spreken we van een hittegolf. Uiteraard moet er gewoon gewerkt worden, maar wat kun je tegen deze hitte doen en hoe blijf je fit? In dit artikel 4 tips om hiermee om te gaan.

 1. Drinken, drinken maar ook eten!

Logisch lijkt ons. In deze warmte zweet je meer en verlies je dus meer vocht. Belangrijk dat je dit aanvult met voldoende water. Tijdens het zweten verlies je niet alleen vocht, maar ook zout. Dit moet je dus ook aanvullen. Door de warmte heb je waarschijnlijk minder trek, maar vergeet niet je normale eetpatroon zo goed mogelijk te volgen om voldoende zout binnen te krijgen.Wil je meer tips over drinken bij warm weer? Bezoek dan de website van het voedingscentrum!

2. Houd je kantoor koel (en daarmee je hoofd)

Heb je airco op je kantoor, dan zit je met deze temperaturen goed. Is er geen airco, zorg dan voor een goede luchtventilatie op kantoor. Dit kun je doen door op de juiste momenten frisse lucht binnen te laten en ventilatoren te plaatsen. Zorg daarnaast voor goede zonwering en plaats deze bij voorkeur aan de buitenkant van het kantoor. Laat daarnaast de zonwering aan het einde van de werkdag ook dicht, zodat het kantoor koel blijft.

3. Maak afspraken met elkaar

Bespreek met elkaar (werkgever/werknemer) wat jullie kunnen doen om deze warme periode goed door te komen. Je kunt met elkaar een aantal afspraken maken, zoals bijvoorbeeld;

  • Een tropenrooster invoeren
  • Aangepaste kledingvoorschriften (voorkeur voor katoen)
  • Extra pauzes inlassen
  • Kortere werkdagen

4. Vermijd de zon

Als je naar buiten gaat, probeer dit dan op de momenten te doen dat het nog niet zo warm is. Dus plan je afspraken vroeg in de ochtend of laat in de middag. Zo voorkom je dat je op het heetst van de dag naar buiten moet. En ga je toch naar buiten, smeer je dan goed in!

Met deze tips kom je de werkdag zeker weer door! Als laatste willen wij nog meegeven: neem ijsjes mee voor je collega’s, scoor je direct punten!

25 juli 2019

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

4 juli 2024 Medewerker in beeld: Marita Ahmetaj

21 mei 2024 Medewerker in beeld: Danny Potter

Complete nieuwsoverzicht