7 november 2019

Acsens in beeld: Marleen

In deze terugkerende rubriek vertellen wij graag wat meer over de mensen van Acsens. Wie zijn zij en wat drijft hen? Aan de hand van vijf vragen stellen zij zich voor. Vandaag is het de beurt aan Marleen.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Marleen Kistemaker en woon sinds 2019 in Wognum met mijn man Nick. Na de MAVO en HAVO ben ik HBO HRM gaan studeren en heb ik in 2011 mijn diploma behaald. Vanaf dat moment ben ik direct gaan werken in de arbeidsbemiddeling; iets wat ik tot op heden nog steeds leuk vind! In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga en ben ik, vooral zomers, vaak te vinden in Sijbekarspel. Ik ben daar opgegroeid en mijn ouders wonen daar nog steeds. Zij hebben een landje vol met dieren, ik vind het heerlijk om daar tussen te zitten en te genieten van de omgeving.

Wat vind jij zo leuk aan jouw baan als recruitment consultant?

Wat ik in mijn huidige functie fantastisch vind, is dat ik met name voor één grote klant verantwoordelijk ben. Met deze klant ben ik veel in gesprek met de contactpersonen en doordat we veel de diepte in gaan, leer ik de organisatie steeds beter kennen. Dit is belangrijk omdat ik kandidaten dan zo goed mogelijk kan informeren en enthousiasmeren en dat maakt mijn gesprekken veel inhoudelijker.

Sinds wanneer werk jij bij Acsens en wat is de reden dat jij voor Acsens hebt gekozen?

Ik werk bij Acsens sinds oktober 2018. Voordat ik bij Acsens ben gestart, heb ik zeven jaar bij een uitzendorganisatie gewerkt met toen ongeveer 45 vestigingen. Ondanks dat ik het al die tijd naar mijn zin heb gehad, sprak Acsens mij aan door de kleinschaligheid en betrokkenheid van de organisatie. Daarnaast kan ik mij verder ontwikkelen doordat wij met een team van ervaren Recruitment Consultants werken. Alle neuzen staan dezelfde kant op en door de verschillende recruitment-achtergronden leren we van elkaar.

“Zonder elkaar face-to-face te hebben gesproken, werkt voor mij niet.
Je gaat toch geen relatie aan met iemand zonder dat je weet wie de ander is?”

 

Wat wil je graag met/bij Acsens bereiken?

Wat wil ik met Acsens bereiken.. wat een lastige vraag! Ik denk dat een focus op het uitbouwen van ons onderscheidende element belangrijk is. Acsens staat bekend om haar expertise in de zadenbranche; maar ondertussen hebben wij ook al veel mooie bemiddelingen in de Food- en Technisch/Logistieke sector mogen verzorgen. Hierdoor hebben wij ook van deze branches inmiddels een goed inhoudelijke kennis. En dat moeten zoveel mogelijk mensen natuurlijk weten!

Wat is jouw tip aan de arbeidsmarkt?

Ik denk dat voor zowel bedrijven als kandidaten geldt: maak tijd en ga met elkaar in gesprek. In de tijd van personeelsschaarste, ben ik van mening dat het nóg belangrijker is voor bedrijven om open te staan voor een gesprek met een bemiddelingsbureau. Puur een vacature per mail uitzetten of een cv doorzetten zonder elkaar face-to-face te hebben gesproken, werkt voor mij niet. Je gaat toch geen relatie aan met iemand zonder dat je weet wie de ander is?

Houd onze site in de gaten voor ons volgende interview met Lieke en volg Marleen en Acsens via LinkedIn.

 

Eerdere interviews in deze serie:

 

7 november 2019

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

26 januari 2023 Acsens in beeld: Charlotte

25 november 2022 Sollicitatieprocedure van 18 maanden en 6 rondes: is dat nog wel van deze tijd?  

Complete nieuwsoverzicht