20 november 2019

Acsens in beeld: Lieke

In deze terugkerende rubriek vertellen wij graag wat meer over de mensen van Acsens. Wie zijn zij en wat drijft hen? Aan de hand van vijf vragen stellen zij zich voor. Vandaag is het de beurt aan Lieke.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben Lieke Druijf en woon in Zwaag samen met mijn vriend en dochtertje. Ik werk drie dagen per week bij Acsens en hou mij voornamelijk bezig met de klanten die actief zijn in de zadenbranche. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en vrienden, zoals leuke dagjes weg naar een pretpark of dierentuin. Sinds kort ben ik begonnen met crossfit, een explosieve sport, maar erg leuk om te doen.

“Regelmatig loopt mijn dag
heel anders dan van tevoren gepland”

Wat vind jij zo leuk aan jouw baan als recruitment consultant?

Wat mij erg aanspreekt is de veelzijdigheid aan deze functie. Doordat wij uiteenlopende vacatures hebben, voer je veel verschillende gesprekken op een dag. Ik begin de dag bijvoorbeeld in gesprek met een heftruckchauffeur en spreek later een kandidaat die aan de slag wil als manager.
Hiernaast zijn de klantbezoeken een interessant onderdeel van mijn werk. Van rondleidingen over productie afdelingen tot evaluatiegesprekken met leidinggevenden.
Regelmatig loopt mijn dag heel anders dan van tevoren gepland, doordat er een klant belt met een vacature of er zich een interessante kandidaat meldt voor een functie.

Sinds wanneer werk jij bij Acsens en wat is de reden dat jij voor Acsens hebt gekozen?

In mei 2018 ben ik begonnen bij Acsens. Hiervoor werkte ik al drie jaar in de personele dienstverlening bij een landelijke organisatie. Wat mij aanspreekt aan Acsens is dat het een kleine organisatie is met korte lijnen. Het is een groot voordeel dat wij actief zijn in de regio waar ik zelf vandaan kom. Op deze manier goed kan ik goed inspelen op de wensen van klant en kandidaat.

Wat wil je graag met/bij Acsens bereiken?

Nog meer zichtbaarheid en naamsbekendheid in de regio creëren, zodat kandidaten en klanten ons nog beter weten te vinden. Wij werken er al hard aan door deel te nemen aan banenmarkten, te netwerken bij onder andere de Agribusinessclub NHN en door sponsoring van bijvoorbeeld vv De Zouaven.

Wat is jouw tip aan de arbeidsmarkt?

Zorg er als bedrijf of bemiddelaar voor dat je blijft communiceren met jouw sollicitanten. Houd de sollicitanten op de hoogte wat de stand van zaken is van de procedure, ook als het negatief is. Een kandidaat wil graag weten waar hij/zij aan toe is, laat hen niet onnodig lang wachten.

Houd onze site in de gaten voor ons volgende interview met Wendy en volg Lieke en Acsens via LinkedIn.

Eerdere interviews in deze serie:

 

*Inmiddels heeft Lieke haar carrière ergens anders voortgezet!

20 november 2019

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

26 januari 2023 Acsens in beeld: Charlotte

25 november 2022 Sollicitatieprocedure van 18 maanden en 6 rondes: is dat nog wel van deze tijd?  

Complete nieuwsoverzicht