9 december 2019

Acsens in beeld: Wendy

In deze terugkerende rubriek vertellen wij graag wat meer over de mensen van Acsens. Wie zijn zij en wat drijft hen? Aan de hand van vijf vragen stellen zij zich voor. Vandaag is het de beurt aan Wendy.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben Wendy en kom uit Broek in Waterland. Sinds 2007 woon ik in het mooie Medemblik. Ik ben getrouwd en moeder van zoon Otto en dochter Veerle. Ik ben vanaf 2006 werkzaam als recruiter. Eerst ruim 11 jaar bij een bureau gespecialiseerd in redactie- en communicatiefuncties, daarna nog een jaar bij een grote landelijke speler voor een zadenbedrijf in de regio. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin, wandel ik langs het IJsselmeer met onze hond en lees ik graag een goede thriller. Verder hou ik van muziek uit de sixties/seventies en ben ik gek op sushi.

“Door middel van mooie gesprekken met zowel
kandidaten
als klanten tot de essentie komen.

Wat vind jij zo leuk aan jouw baan als recruitment consultant?

Wat ik zo leuk vind aan dit vak is het samenbrengen van talent en mooie banen. Niet alleen het matchen op de ervaringen, maar juist kijken naar het persoonlijke. Past iemand goed bij een organisatie? Door middel van mooie gesprekken met zowel kandidaten als klanten tot de essentie komen. Wanneer het op beide punten een goede match is, de werknemer écht blij wordt van de werkzaamheden én werkomgeving en de klant tevreden is over de persoon die is bemiddeld, is dat iets waar ik blij van word.

Sinds wanneer werk jij bij Acsens en wat is de reden dat jij voor Acsens hebt gekozen?

Ik werk sinds september 2018 bij Acsens. Het bedrijf spreekt mij erg aan doordat er veel zorg en aandacht wordt besteed aan de bemiddeling. Geen bulkwerk, niet zomaar wat cv’s doorsturen, maar echt de diepte in. Vacatures bij klanten bespreken, kandidaten leren kennen. The personal touch. Hiernaast vind ik het leuk dat Acsens zich richt op bedrijven in de regio. Je bent altijd dichtbij je klant en kandidaat.

Wat wil je graag met/bij Acsens bereiken?

Graag wil ik Acsens nog meer versterken in de externe online communicatie.. Leuk om te vertellen is dat ik samen met collega Erik hiermee actief bezig mag zijn en wij al een paar mooie stappen hebben kunnen maken. Zo is de website van Acsens onder handen genomen en zorgen wij voor een betere vindbaarheid en zichtbaarheid op Linkedin en Facebook door interessante berichten te plaatsen. Dit kan gaan om vacatures, maar ook om aansprekende nieuwsberichten. Natuurlijk komen ook onze starters en klantbezoeken aan bod. Door middel van de interviews met de collega’s (waaronder deze) willen wij ook iets meer van onszelf -de mensen van Acsens- laten zien.

Wat is jouw tip aan de arbeidsmarkt?

Mijn tip aan de arbeidsmarkt is voor de bedrijven die op zoek zijn naar goed personeel in deze krappe werknemersmarkt: durf eens verder te kijken dan enkel de ervaringen op het cv van een kandidaat. In veel functies is het veel belangrijker om de juiste persoon aan te trekken dan dat diegene dat ene gewenste papiertje op zak heeft. Heel veel dingen zijn te leren!

Houd onze site in de gaten voor ons volgende interview met Kasia en volg Wendy en Acsens via LinkedIn.

 

Eerdere interviews in deze serie:

 

*Inmiddels heeft Wendy haar carrière ergens anders voortgezet!

9 december 2019

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

26 januari 2023 Acsens in beeld: Charlotte

25 november 2022 Sollicitatieprocedure van 18 maanden en 6 rondes: is dat nog wel van deze tijd?  

Complete nieuwsoverzicht