26 januari 2023

Acsens in beeld: Charlotte

In deze terugkerende rubriek vertellen wij graag wat meer over de mensen van Acsens. Wie zijn zij en wat drijft hen? Aan de hand van vijf vragen stellen zij zich voor. Vandaag is het de beurt aan onze nieuwe collega Charlotte.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Charlotte Koemans en ik woon sinds een jaartje in het prachtige Middenbeemster met mijn partner Herman. September 2022 zijn we trotse ouders geworden van onze zoon, Milo. Je kan mij blij maken met spelletjes, karaoke zingen, lekker eten, een mooie wandeling en gezelligheid. Ik ben snel enthousiast te krijgen en dit kan aanstekelijk werken. Door mijn oprechte enthousiasme kan ik mensen meenemen en overtuigen. Ik sport 2x per week in de buitenlucht met een groepje om gezond te blijven.

Wat vind jij zo leuk aan jouw baan als recruitment consultant?

Ik ben pas net begonnen maar ik voel me al helemaal thuis in dit team. Het voelt alsof ik al jaren bij Acsens werk. Wat ik tot nu toe heb mogen ervaren is het werk als recruitment consultant leuk omdat je het proces van A tot Z mag doorlopen. Je hebt contact met de opdrachtgevers en de vacatures bespreek je ter plekke om een goed beeld te krijgen van de werkomgeving. Dan mag je op zoek gaan naar de juiste match, een kandidaat die voldoet aan de eisen en bij de organisatie past. Vervolgens voeren we de gesprekken met de kandidaten op kantoor en daarna kunnen we ze voorstellen aan de opdrachtgever. Doordat we het hele proces doorlopen, blijf je op de hoogte en kan je de focus leggen op zowel de organisatie en de kandidaat en op die manier de diepte ingaan. Hoe mooi is het om zo de perfecte match te maken?

Sinds wanneer werk jij bij Acsens en wat is de reden dat jij voor Acsens hebt gekozen?

Ik werk sinds januari 2023 bij Acsens. Na de opleiding Marketing & Communicatie ben ik aan de slag gegaan als boeker en kort daarna castingdirector bij een castingbureau. Denk aan het casten van bij- en figuratierollen. In die tijd (2012) was het te gek dat kandidaten nog op locatie auditie kwamen doen. Dit werd steeds meer gedigitaliseerd en daardoor heb ik een overstap gemaakt naar personeelsplanning en recruitment binnen de Hospitality branche. Ik kwam er na een aantal jaar achter dat ik het ontzettend leuk vind om “de juiste match” te vinden en alle partijen blij wil maken. Ik heb voor Acsens gekozen omdat dit bureau mij een professioneel, warm en vertrouwd gevoel geeft. Een werkplek in Wognum, met de professionals en expertise vanuit de grote bureaus.

Wat wil je graag met/bij Acsens bereiken?

Ik hoop dat ik met mijn kennis ook nog wat kan brengen bij Acsens. Het lijkt me leuk om me naast het recruiten bezig te houden met recruitment marketing. Onderzoeken in welk opzicht we kunnen zorgen dat de kandidaten ons makkelijk weten te vinden. Natuurlijk blijft het zelf recruiten het leukst!

“Zorg dat je een aantrekkelijk en realistisch beeld geeft van de organisatie


Wat is jouw tip aan de arbeidsmarkt?

We leven in 2023, we hebben sinds een paar jaar te maken met een totaal andere arbeidsmarkt. De bedrijven zijn tegenwoordig aan het solliciteren bij de kandidaten i.p.v. andersom. Zorg dus dat je een aantrekkelijk en realistisch beeld geeft van de organisatie. Naar mijn idee kan beeldbeleving goed werken! Overtuig waarom de kandidaat bij jou wil werken en vraag reviews op bij werknemers.

Houd onze site in de gaten voor meer leuke nieuwsberichten en volg Charlotte en Acsens via LinkedIn.


Andere interviews in deze serie:

26 januari 2023

Ik heb een vraag

Acsens Personeel

Altijd in contact

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

26 januari 2023 Acsens in beeld: Charlotte

25 november 2022 Sollicitatieprocedure van 18 maanden en 6 rondes: is dat nog wel van deze tijd?  

Complete nieuwsoverzicht